Lantgården

Upplev landet i Övergran – En upplevelse i vardag och fest

Övergrans Jordbruk ligger vackert vid Mälarens strand, några kilometer utanför Bålsta. Här finns gott om upplevelser för både vuxna och barn. Du kan bo, konferera, festa, fira bröllop, gå på kurs, rida, bada i mälarviken eller bastu med jacuzzi eller badkar, plocka grönsaker på fältet eller laga mat tillsammans med en erfaren kock.

Familjeföretagarna Leif Zetterberg och Kristina Spångberg driver ett modernt jordbruksföretag med upplevelser, men gör inte allting själva. De tillhandahåller mötesplatsen och samarbetar med olika aktivitetsbolag i Håbo och Enköping. Det kan t ex vara kockar, som har matlagningsaktiviteter här. Maten som lagas baserar sig på lokalt producerade råvaror och gamla, traditionella recept. Några av specialiteterna är mjölksyrad gurka, viltkött och gårdens lammpaté.

På gården finns ett 20-tal islandshästar för turridning och kurser. De är kända för sin speciella gång och du flyter liksom fram längs mälarstranden.

Övergrans Jordbruk har anor från 1765 och är i dag ett fint exempel på den moderna, svenska bondens vardag. Levande lantbruk med spannmål, grönsaker, djur och turism. Under senare tid har en omvandling av ekonomibyggnaderna och verksamheten skett för att erbjuda en mötesplats för olika aktiviteter med jordbruket och naturen som plattform.

Ölbryggeriet som Ölgillet etablerat i det forna traktorgaraget bjuder på en smakupplevelse. Matkonsten utvecklas i det gamla hönshuset. Det forna spannmålsmagasinet har förvandlats till en modern konferensanläggning. Den som vill övernatta kan bo i rum med hög standard. Den som söker lugnet kan få en rofylld stund i båt med metspö i näven.

Söker du andra upplevelser ligger Fridegårdsmuseet på gångavstånd, du kan cykla till Biskops-Arnö, gå på exkursion i den fågelrika Hjälstaviken, besöka Åbergs Museum, Skokloster och Grönsöö slott, vandra i Enköpings riksbekanta parker, spela golf och till och med känna storstadspulsen i Stockholm.
Upplev landet i Övergran – och du får så mycket mer…